Alcatraz

18 mei 2015

2015-06-07 14.17.50

En dan is Alcatraz aan de beurt. De adviezen opgevolgd en al maanden van tevoren de tickets voor The Rock gereserveerd; het is een nationaal park met maar 1 aanbieder voor deze excursies. Het bezoek aan een gevangenis maakte vooraf wel wat los bij Mick en Jelle: maar in een gevangenis wonen toch boeven, daar wil ik echt niet heen! We leggen uit dat alle boeven inmiddels ergens anders wonen…

alcatraz3

Om 9 uur ontbijten we in het cafeetje op Pier 33. Om 10 uur vertrekken we met een massa andere toeristen aan boord van Alcatraz Cruises naar het eiland. Het is zwaar bewolkt en 16 graden, passend weer bij deze sobere plek, dat van 1934 tot 1963 als zwaar beveiligde gevangenis diende. We nemen een geweldige Nederlandstalige audio-tour. Daar lopen we dan met onze koptelefoontjes door het cellenblok en over de luchtplaats! Met (ook voor de boys begrijpelijke) verhalen verteld door gevangenen en allerlei spannende geluidsfragmenten, waardoor we bijna voor ons zien hoe het moet zijn geweest in die tijd.

alcatraz

Jelle vindt de ‘slaapkamers’ wel erg klein en hij duft de isoleercellen niet in, wat is het daar donker! Mick vindt tralies in je slaapkamer wel leuk om op te klimmen… Het eiland is inmiddels overgenomen door zeevogels, maar mede dankzij films als The Rock en Escape from Alcatraz voelt het nog steeds als een legendarische plek.

alcatraz4

Natuurlijk komt de beroemdste gevangene Al Capone voorbij en de al dan niet succesvolle uitbraak in 1962. Na bijna 3 uur op het eiland varen we terug en smullen bij Eagle Cafe van krabsalade en garnalen.

alcatraz1

De rest van de middag chillen we in het hotel en het zwembad. Die avond eten we in het Hard Rock Cafe en zeggen daarna de zeeleeuwen nog even welterusten.

hardrock

 

>> naar Classic cars