Antelope Canyon

5 mei 2015

antelope1

Tja, en dan opnieuw zo’n ervaring die zich eigenlijk niet laat omschrijven, de Upper Antelope Canyon Tour. We worden volledig ongedompeld in de Navajo magie. Anderhalf uur mogen we genieten van de wandeling door deze hele smalle canyon van de Navajo. De lichtval zorgt binnen voor onwaarschijnlijk mooie kleuren waardoor je figuren lijkt te zien in de rotsen.

antelope2

antelope3

Het licht creeert zelfs een hartvorm op een muur, lijkt opeens op een drakenoog of een vlam. We doen ons best om op te nemen wat we zien, maar zijn we ook druk met het vastleggen ervan. Gids Presley wijst ons op de beste posities. Wat zou ik hier graag een paar uurtjes alleen met z’n vieren zijn en de tijd aan onszelf hebben, maar dat mag niet. We worden op en neer door de canyon geleid, en onder de indruk teruggebracht naar de parkeerplaats.

antelope4

antelope

We bezoeken de Glen Canyon Dam, het kleinere, idyllische en sympathieke broertje van Hoover Dam. En dan is het uiteraard weer hoog tijd om te zwemmen in het frisse buitenbad van het Lake Powell Resort. In de hot tub warmen we weer op. De kids gaan heerlijk uit hun dak. Als er een bui losbarst, trekken we ons terug in de camper en verwerken de dag.

lakepowell

 

>> Naar Grand Canyon