Atlantische Weg & Molde Panorama


Atlantische Weg

We starten langzaam op na die intensieve dag gisteren. Rond 11 uur rijden we richting de westkust om over de Atlantershavsveien te rijden. De Atlantische weg is 8 km lang en verbindt met 8 bruggen de eilanden van Averøy tot Vevang en Eide met het vasteland. Als het flink waait, schuiven de golven de weg over, maar vandaag is het haast windstil en een fijne 20 graden met zon. Ook vandaag mogen we weer een ferry op, tussen Åfarnes en Sølsnes. Net na het vissersdorpje Bud pauzeren we aan de Noorse zee. Een heel andere zee dan wij kennen, rotsig en kalm. De jongens klauteren over de rotsen en zoeken naar zeediertjes. Het is er heerlijk rustig. We rijden verder langs kleine vissersdorpjes. En dan zijn we bij de beroemde Atlantische weg, en even later bij de bekende Storseisundet brug. We stoppen natuurlijk om foto’s te maken, even te kijken bij de vissers op de brug, en te genieten van het uitzicht hier. We rijden de zeeweg helemaal af en stoppen op de terugweg nog eens aan de andere kant van de Storseisundet voor een ijsje en een korte wandeling langs het water.

atlantic

Molde Panorama
Daarna rijden we richting Varden bij Molde. Daar kun je op de berg boven Molde genieten van een uniek uitzicht. Ook vandaag is het weer toeren door mooie gevarieerde landschappen. Van bergachtig tot groene (landbouw)vlakten, en door een kuststreek die weer heel anders is. Even later genieten we van het Molde Panorama op een waanzinnig mooi, 180 graden, uitzichtpunt. Je kijkt uit op 222 bergtoppen rondom de Romsdalfjorden en Moldefjorden!

img_20160725_203355

Deze mooie dag sluiten we weer af met een bbq op ons terras; genieten gaat hier vanzelf. Pas rond 22 uur duiken de kids hun bed in, ze zijn zo druk met spelen dat een TV echt niet wordt gemist. Even later waaien we ineens bijna van het terras. Het weer kan hier letterlijk omslaan; er wordt voor de volgende dag slechts 14 graden voorspeld en regen!

Naar Vengedalen