Banff National Park

Na een chaotisch vertrek vanaf een hysterisch druk Schiphol en een prima vlucht landen we in Calgary! Een nachtje in het Sandman Airport Hotel en dan op naar Fraserway RV in Airdrie, waar we in 2012 ook onze camper ophaalden. De toffe A30 staat al voor ons klaar; een nieuwere versie van de motorhome die we in 2015 huurden. Op naar Banff National Park!

Dit keer staan we op Tunnel Mountain Trailer Court. Meteen zien we wapiti’s lopen, vlakbij ons mooie plekje! De Hoodoo Trail vlakbij biedt een grandioos uitzicht op Mount Rundle, de Bow River, Sulphur Mountain en het grote Banff Springs Hotel. We spotten chipmunks, eentje is zo klein als een muis. Het is er heerlijk rustig, terwijl de zon steeds verder zakt, prachtig!

Lake Louise
We maken gebruik van onze jetlag: vroeg op pad met de opkomende zon op de bergpieken om ons heen. Om 7 uur is de afslag Moraine Lake al dicht/ vol! Je kunt vanuit het dorp met shuttle bussen, maar daar hebben we geen trek in. Dan proberen we Lake Louise, waar we één van de laatste camperplekjes hebben. We klimmen na het ontbijt in de camper 2 km steil omhoog door het bos via de Fairview Lookout Trail. Wat een schitterend uitzicht daarboven! We lopen iets door, waar het pad niet wordt onderhouden, dan ben je meteen alleen. Achter ons kruipt een flinke hoary marmot uit zijn hol en laat zich uitgebreid bewonderen en fotograferen, wauw! Beneden wandelen we nog langs het mooie gletsjermeer. Wat is het daar druk. Even picknicken met onze voeten in het water tot we er geen gevoel meer in hebben. De scenic route Bow Valley Parkway pakken we terug met schitterende panorama stopjes.

Het weer is hier grillig. Overdag 28 graden, gevolgd door een nacht regen (wat klinkt dat heerlijk in een camper), en wakker worden met 12 graden, terwijl in NL deze zomer hitte-records worden verbroken.

De gondel naar Sulphur Mountain is ook een succes. Wandelen over de boardwalk naar de top met schitterende uitzichten op Banff en het o zo groene national park!! De route via Lake Minnewanka en Two Jack Lake terug naar de campground is een prachtige afsluiting van ons verblijf hier.

Naar Glacier NP