Banff National Park

9-12 juli 2012

banff1Dan mogen we de camper ophalen bij Fraserway. Een blinkende camper van 10 meter lang met een slide-out, en nog maar 5000 km op te teller. De keuze voor een 6-persoons camper ipv een 4-persoons is een goeie geweest. Deze biedt een vaste slaapkamer (serieus!) en de eettafel hoeft niet ingeklapt te worden met maar 4 mensen aan boord. En er is zat bergruimte voor de koffers en buggy. We kunnen opgewonden op pad (na eerst flink in te slaan bij Walmart).

banff2

Voor onze eerste camping Bow Valley hoeven we slechts 80 km te rijden. Het ligt midden in het bos aan de jadegroene Bow River, net voor Banff National Park. Er wordt gewaarschuwd voor beren! Er zijn speciale anti-beren-vuilnisbakken en we krijgen de boodschap om geen etenswaren buiten de camper te bewaren en de campingplek opgeruimd te houden om de beren niet nieuwsgierig te maken. Daarbij een folder met wat te doen bij een close encounter met een beer… De berenbellen worden aan de rugzakken gebonden en de instructies aan de kids zijn helder: bij elkaar blijven en tijdens het wandelen luid praten of zingen. We stoken ons eerste kampvuurtje, maar vluchten na het eten de camper in vanwege de muggen. Gelukkig zijn de muggenzwermen er in vlagen. Ook zijn er veel eekhoorntjes in allerlei variaties, maar die zijn wel lief.

banff3

Er volgen een paar mooie sightseeing-dagen: het dorpje Banff, toeren over de Tunnel Mountain Drive en de Bow Valley Parkway, wandelen over de mooie bergen en door de bossen rond Vermillion Lakes en het Fairmont Banff Springs Hotel, en naar Johnston Canyon, Lake Minnewanka, Two Jack Lake, Lake Louise en het onvoorstelbaar mooie Moraine Lake. Het is hier makkelijk vertoeven met zo’n grote camper, er zijn overal speciale parkeerplekken in de dorpen en langs de wegen. Hier hebben ze het trouwens over een RV (recreational verhicle) en niet over campers of motorhomes.

Banff

>> naar Mount Revelstoke National Park