Bearwatching

Om 10.40 uur melden we ons in de haven bij Captain Brian van de mooie blauwe Dixie IV van Subtidal adventures. Hij deelt voor een ieder zwemvesten uit. Naast de boot doen wel 5 eagles zich tegoed aan vis aan de waterkant. We zijn met maar 8 toeristen, de 4 Duitsers pakken de voorkant, wij de kajuit vanaf de achterkant van het bootje. Daar kunnen de boys makkelijk de boot in en uit, en we kunnen onze spullen kwijt. Jelle kan ook mooi meekijken met de kapitein. Er zijn goeie verrekijkers die we mogen gebruiken, want we moeten meezoeken. De kapitein zegt dat we ook héél stil moeten zijn als we een beer zien. Het is eb, dus de kans is groot dat we ze gaan zien. Het is prachtig zonnig vaarweer.

Na een uur lijkt het erop dat geen beer zich aan de waterkant meldt vandaag, maar dan zien we er in de verte één struinen! Ze keert stenen om op zoek naar krabbetjes en ander lekkers. Ze is dichtbij een huis, dat heb je al gauw met 10.000 zwarte beren op het eiland. Vanaf de boot lijkt ze meer op een grote zwarte hond, maar dankzij de verrekijkers zien we dat het toch echt een zwarte beer is. We varen 3 uur rond in de inlet en een stukje op zee, we zien 3 zwarte beren, veel eagles, een wasbeertje en een grote groep zeehonden. Net buiten de inlet is het water tropisch blauw door algen, mooi! Een fijne tocht!

Florencia Bay
Na de tocht even bijkomen in onze loft en dan op zoek naar een fijn strand. We belanden op het waanzinnig mooie strand Florencia Bay, een kwartiertje rijden. Je moet via een houten trap naar beneden, ook de mensen met surfplanken. Een mooi uitzicht boven en vervolgens sta je tussen een enorme hoeveelheid aangespoelde boomstammen. Een hele trits surfers wacht hier op een hoge golf. Dit keer gaan we de zee in, ook al is dat ‘freezing’! De boys lijken er minder last van te hebben en springen eindeloos in de golven. Af en toe warmen ze even op en dan gaan ze weer. Ze doen op de boomstammen alsof ze ook surfen. We blijven tot we trek krijgen en eten pas laat bij Cedar Grill. Een heerlijke dag weer!

 Naar Port Alberni