Calgary

7-8 juli 2012

Canadian_flagIn de zomer van 2012 ondernemen we met onze kids Mick en Jelle (1 en 7 jaar) een camperreis van 4 weken door West-Canada. Great Lakes Travel regelt de vliegtickets, camper, hotels en transfers, en voorziet ons van veel tips & tricks. We plannen de route van Calgary naar Vancouver, via een aantal nationale parken en Vancouver Island.  

calgary1

De jongens hebben elk een eigen kindertrolley mee met speelgoed. Samen met de Nintendo, tablet, iPod, kleine cadeautjes en lekkers houden we ze tevreden tijdens de vlucht en landen we na 9 uur in Calgary. We worden verwelkomd door Canadese ouderen met witte cowboyhoeden en in de aankomsthal speelt een countryband. Bijkomen in het Best Western Hotel Port O`Call met die avond een groots vuurwerk voor de deur ter ere van de 100ste Calgary Stampede (het grootste western festival van Noord-Amerika).

calgary3

Natuurlijk hebben we de eerste dagen last van jetlag en zijn we vroeg wakker. Des te eerder kunnen we op pad om Calgary te verkennen. Naar de festiviteiten rond de Saddledome, de Calgary Tower op met uitzicht op de Rocky Mountains, en we lunchen tussen de cowboys en -girls. Op straat vragen een paar cowboys aan de kids om heel hard ‘Yeehaa’ te roepen door een megafoon, en daarmee is onze vakantiekreet een feit. Onder elke brug en in elke tunnel wordt het luidkeels geroepen, nu nog steeds trouwens.

>> naar Banff National Park