Campbell River

24-28 juli 2012

campbellriver8Vancouver Island is aan de beurt. Na een bezoekje aan het Lighthouse Park in Noord-Vancouver vertoeven we anderhalf uur op een wel hele grote veerboot van BC Ferries. Het is aan boord wel even opletten met een 2-jarige met al die trappen. We rijden vanaf Nanaimo naar Campbell River. Ons plekje op de Salmon Point Resort ligt direct aan de Strait of Georgia met een betoverend uitzicht over het water en de besneeuwde bergtoppen op het vasteland aan de overkant.

campbellriver4

In ‘the Salmon Capitol of the World’ storten we ons 4 dagen op de heerlijke zalm, en genieten we elke avond aan het kampvuur van het waanzinnig mooie uitzicht, de sterrenhemel, de cruiseschepen, het kleine vuurtorentje en het ruisen van de zee. Op deze bijzondere plek spelen de lieve Amerikaanse buren op hun gitaren en zingen we samen liedjes uit de 60s en 70s, werelds!

campbellriver6

In deze regio bezoeken we de Old Country Market (met geiten die op het dak wonen), Cameron Lake en het indrukwekkende Cathedral Grove; het oudste woud op het eiland met bomen van meer dan 800 jaar oud. Dan weer lekker relaxen op Rathtrevor Beach. 

campbellriver

Dan gaat Naf zonder gezin een dag ‘whalewatchen’ met Discovery Marine Safaris. Terwijl de mannen een dagje aan het zwembad doorbrengen, vertoeft ze 6 uur lang op een boot en… ziet orca’s! We volgen enkele uren lang voorzichtig een orcafamilie, en zien zeehonden en ‘bald eagles’.

campbellriver5

Het is een emotioneel moment om voor het eerst een wilde orca te zien en te horen, wat is dit onvergetelijk mooi! Ze doen zich hier tegoed aan de zalm, maar worden helaas ook bedreigd door onze PCB’s. De kids die wel mee zijn op de boot vervelen zich al na 2 uur, en de meesten slapen zelfs een deel van de dag. Een goede keuze dus om alleen te gaan. Daarna dankbaar voor alle informatie en belevenissen de kids knuffelen en nog een paar uurtjes aan het brede strand van Miracle Beach doorbrengen.

campbellriver1

>> naar Victoria