Woeste Canyonlands

3 mei 2015

canyonlands

Voor dit ruige landschap schiet elke beschrijving tekort. De steile wanden naar beneden, de gekartelde scheuren in het rotsland, de grillige canyons. Het lijkt onleefbaar, en is toch zo woest mooi! Dit deel heet bovendien Island In The Sky. Zo voelt het ook, alsof we op een eiland zijn, met om je heen die onbegaanbare diepten.

canyons1

De naam Grand View Overlook says it all. Nu is het met 2 kids wel ff wennen om zonder omheiningen zo dicht bij zulke diepe afgronden te zijn. Momzilla laat zich dan ook heel even zien. Daarna houden onze jongens zich heerlijk bezig met het verzamelen van stenen voor de grote cairns die ver genoeg van de randen af staan. Zo kunnen wij genieten van de adrenaline-kick die Canyonlands heet.

canyons7

Mesa Arch… We richten ter plekke een fanclub op voor dit grandioze portaal. En we zijn zo enthousiast dat we er verdorie allebei op klimmen! Is dat een afgrond erachter? Ja hoor! Is ie diep? Ja! Slaan we door? Zeker! Is dat erg? Ach, we leven nog, dus nee! Het vakantiemotto is: gewoon DOEN!

canyons6

canyons5

Nadat we dit natuurwonder van bijna alle kanten hebben vastgelegd en op ons in hebben laten werken, pakken we de Upheaval Dome Trail naar de merkwaardige zoutkrater. Daar is het zonder schaduw flink warm. Hoog tijd om te gaan zwemmen en bij te komen van dit geweldige avontuur.

canyons3

canyons

 

>> Naar Monument Valley