Cape Scott Provincial Park

We starten langzaam op na de reisdag van gister, en dan vertrekken we naar Cape Scott Provincial Park. Eerst 1,5 uur over een dirtroad door een dicht en verlaten bos! Met een camper waren we daar nooit aan begonnen, met deze huurauto is dat prima te doen. Ook hier veel houtkap, maar gelukkig ook overal nieuwe aanplanting. Soms passeren we een truck vol boomstammen. We wandelen na de rit 2.5 km door een werkelijk prachtig woud! Ook hier weer waarschuwingen voor beren, cougars en wolven, maar ons gezelschap maakt aardig wat herrie, we zien zelfs geen eekhoorntje. Wat een indrukwekkende (oude) boomconstructies, het is sprookjesachtig! Mick ontdekt in de wortels van een omgevallen boom zelfs een hut, we dopen hem meteen ‘Yoda’ zoals hij daar zit met zijn net gevonden wandelstok. We komen ook hier maar weinig andere wandelaars tegen.

En dan sta je vanuit het dichte woud ineens aan zee, aan San Josef Bay in een oase van rust! Een enkeling kampeert er in een tentje, verstoken van voorzieningen. Verderop zien we aparte rotspartijen begroeid met bomen! We lopen erheen en eromheen, en we picknicken er. Er zijn zeegrotten, en het is zo verlaten en ongekend mooi. De boys spelen op de rotsen alsof het schepen zijn en zij de wereld verkennen. Paul en Naf kijken onder de indruk om zich heen en inhaleren dit moois. Dan wandelen we weer terug door het mooie woud.

Rond 15 uur beginnen we aan de terugrit en dan zien we langs de weg héél kort een zwarte beer, die snel het bos in duikt! We stoppen de auto en draaien de raampjes open. We horen de takken kraken onder zijn gewicht, maar we kunnen hem in het dichte bos niet meer zien. Wat een opwinding! Nog even een paar boodschappen doen en eind van de middag de modder van ons afspoelen, bijkomen en BBQ-en op de veranda. We proosten op een waanzinnig indrukwekkende dag!

 Naar Whale watching Port McNeill