Cathedral Grove

Tegen half 10 gaan we de deur uit. Altijd een verdeling die goed bevalt: eerst iets ondernemen en dan zwemmen & chillen. Het is half bewolkt en 22 graden. Op nog geen half uur rijden ligt Cathedral Grove in MacMillan Provincial Park. Vijf jaar geleden bezochten we de indrukwekkende oerbossen ook. Toen lag Mick in de camper te slapen, dus dit keer is onze wandeling relaxter. Langs de woudreuzen tot 75 meter hoog, sommige zijn 800 jaar oud (!) met een omvang van 8 meter! Dat zijn een hoop jaarringen om te tellen! Op deze plek is het drukker dan in de andere parken, maar het valt rond 10 uur nog mee. De boys rennen en klauteren over de omgevallen boomstammen. Jammer dat die drukke weg er dwars doorheen loopt, de enige weg in deze omgeving naar de westkust. Hier staan de echte woudreuzen, maar ook elders op het eiland gaan we gelukkig indrukwekkende oerbomen zien.

Little Qualicum Falls
Vlakbij ligt het Little Qualicum Provincial Park. Weer een heerlijk park waar we de waterval volgen die door een mooie canyon stroomt. Pootje baden en stenen zoeken & gooien in de koude stroom. Geen beer gezien weer. Het blijft een gek idee dat ze er wel zijn en ons misschien bespieden. Daarna uitwaaien en lunchen aan het mooie strand van Qualicum Beach. Er zwemmen een paar mensen, maar voor ons is het zeewater echt nog te koud.
Daarna is het uiteraard weer zwembadtijd. Naf verwent zichzelf die avond met een bezoekje aan de Grotto Spa naast de bungalow. Heerlijk dobberen in het mineraal- en bubbelbad gevolgd door een full body massage. Wat een verwennerij. De jetlag ebt na 4 dagen weg.

 Naar Port Hardy