Comox Valley

Op Jelle na zijn we weer om 6 uur wakker. Hij zit altijd als eerste in het goede ritme. Verplicht chillen tot hij om 8 uur wakker is. Vandaag gaan we een scenic route doen in Comox Valley, een uurtje ten noorden van ons resort.

Rond 10 uur zijn we bij de I-Hos gallery in Courtenay met schitterende first nations art. Er staat een mooie Big House naast en een hele trits gele schoolbussen! Jelle wil ook wel met zo’n bus naar school. Dan gaan we boten kijken in de Comox Valley Marina wandelend over de houten boardwalk met uitzicht op besneeuwde bergtoppen. Iets verderop ligt het pittoreske Filberg Heritage Park. Er is een leuke kinderboerderij, waar vooral Mick aan zijn trekken komt en zelfs een kalfje kan borstelen en knuffelen.

Weer iets verderop is het Comox Airforce Museum. Een klein museum met vriendelijke oudjes. Er staan mooie oude vliegtuigen en helikopters buiten, en er is een simulator. Dan naar Seal Bay Nature Park. Een prachtige wandeling over goed aangelegde paden naar de zee beneden ons. Een bold eagle scheert vlak over onze hoofden en ook een vliegtuig komt heel laag over! Je komt amper iemand tegen hier. Gelukkig ook geen beren, wolven en cougars waar overal voor gewaarschuwd wordt. Fantastisch om ze te zien natuurlijk, maar liever niet oog in oog. Helaas is het vloed en zijn de zeehonden en zeeleeuwen nergens te bekennen.

Rond 16 uur duiken we weer het zwembad in. Wat een heerlijke dag! Een snelle pasta en rond 20 uur ligt alles weer op apegapen, maar we motiveren elkaar om het nog éven vol te houden.

 Naar Cathedral Grove