Death Valley

11 mei 2015

death1

Wat staat ons te wachten in Death Valley? Glampy wordt afgetankt en de watertank bijgevuld. You never know! Eerste stop is Zabriskie Point. De foto op de LP-hoes van The Joshua Tree van U2 is hier gemaakt… Prachtig, die tiramisu-achtige bergen!

death

Onderweg zien we amper enige begroeing of tekenen van leven, zelfs geen vogels. Er waait een warme fohn. De airco in de camper is een verademing, terwijl het ‘slechts’ 38 graden is, waar ooit 56,7 graden is gemeten.

death5

In het Visitors Center bekijken we een film over het park. De campgrounds zien er wat deprimerend uit. We horen dat de Tioga Pass in Yosemite net open is, goed nieuws. Dat betekent dat we via de oostkant dat park in kunnen. De jongens vinden de warmte niet zo tof. Dus we overnachten hier niet, maar rijden een dag door Death Valley en verlaten het aan de westkant bij Lone Pine.

death6

Natuurlijk rijden we naar Badwater Basin, het diepst gelegen punt in Noord-Amerika: 85,5 meter onder het zeeniveau. Het is er best druk. Heel maf en heel erg leuk om hier te zijn op deze merkwaardige plek! We mogen met de camper een aantal photographic roads niet op, jammer! Maar ook plekken als Hells Gate en de Sand Dunes zijn fantastisch. Vlakbij Panamint Springs zien we 2 coyotes langs de weg. We stoppen en zitten een tijdje naar elkaar te kijken! Gelukkig veranderen ze ons niet in stenen pilaren!

death2

Die verlaten rechte wegen door dit sobere landschap, zo gaaf. En dan zien we maar zo Joshua Trees! Stoppen! Nafs U2-hartje heeft een topdag! Bij het Father Crowley Vista Point scheert er een straaljager vlak over onze hoofden, heel Top Gun. We sluiten deze warme, memorabele dag af in het bubbelbad op het Boulder Creek RV Resort in Lone Pine!

death3

 

>> Naar Tioga Pass Road