Golden Gate Bridge

17 mei 2015

bridge6

We slapen heerlijk lang uit. Na een fijn ontbijt bij Beach Street Grill pakken we de Big Bus voor wat sightseeing, met eigenlijk maar 1 doel: Golden Gate Bridge. We cruisen door de stad langs de sights Downtown, zien indrukwekkend veel daklozen en verslaafden in Tenderloin en rijden vervolgens langs massa’s uitgedoste dronken studenten rondom de universiteit. Wat een contrast. Dan rijden we de brug over: kicken!

bridge3

Aan de overkant stappen we uit, iedereen is uitgelaten. Jelle kent de brug van de film Big Hero 6 en vindt het ook helemaal geweldig dat we hier zijn. Het is bewolkt en 16 graden als we de 2 kilometer lange brug over wandelen. We leggen de beide pijlers vast en elke gelopen meter!

bridge4

Jelle fotografeert elke bus die langs komt en dat zijn er nogal wat. Een helikopter vliegt onder de brug door, er komt een watervliegtuig over, ver beneden ons varen de grote vrachtschepen en zeilboten onder de brug door. Het uitzicht op de baai en de stad is geweldig!

bridge5

Een motor komt voorbij op 1 wiel, even later een oldtimer-brandweerwagen met een hele trits brandweermannen erop, iedereen wordt een beetje gek op deze brug. Ondanks de wind en het lawaai van de 6-baans Highway 1 lopen ook wij rond met ‘one big smile’ op onze gezichten.

bridge1

Aan de overkant maken we nog meer mooie plaatjes van de brug, terwijl het zonnetje een beetje doorkomt. Ook leggen we een man vast die zich ineens verkleedt als Darth Vader en poseert met de brug op de achtergrond, crazy! Dan pakken we de bus weer naar de overkant. Dat moet om de Big Bus route te kunnen vervolgen, en we moeten dus nog eens over de brug terug naar de stad. We ‘doen’ Golden Gate dus 4 keer!

bridge2

We vervolgen de tour langs oa. Chinatown terug naar Pier 39. Naf gaat ff een uurtje souvenir-shoppen, terwijl de mannen in het hotel het verwarmde buitenbad in duiken. Ff chillen en dan lekker pizza eten bij Luigi’s met een fijn uitzicht op de baai. Die avond bekijken we de geweldige foto’s van de brug. Weer een mooie ervaring die van de bucketlist geschrapt kan worden!

bridge

 

>> Naar Alcatraz