Grand Canyon

6-7 mei 2015

horseshoe

Op weg naar de Grand Canyon stoppen we uiteraard bij de hoefijzervormige meander Horseshoe Bend. Een korte morning excercise met mooie plaatjes als resultaat. In het befaamde Grand Canyon National Park zitten alle campgrounds vol. We belanden net ten zuiden van de South Entrance op Grand Canyon Camper Village in Tusayan; lieve mensen, full hook-up en wifi. Het stikt in het park van de herten! Heel kort zien we bij Mather Overlook een glimp van de machtige canyons en dan onweert het. Die nacht wordt het 2 graden!

grand

Om het park te verkennen, kunnen we de camper achterlaten op een parkeerterrein en tot Jelle’s grote vreugde met shuttle bussen van punt naar punt. In de verte horen we de hoorns van de Grand Canyon Railway! Gaaf, die moeten we van dichtbij bekijken.

grand4

grand9

We pakken de volgende dag de rode buslijn over Hermit Road. Het is immens wat we zien, met de Colorado River in de diepten! En het weer is prachtig! Mick pakt soms een powernapje op een picknicktafel: hij heeft het moeilijk, van hiken komt erg weinig. Dus de bussen zijn een uitkomst.

grand7

We bewonderen en genieten, en taaien dan af voor een paar uurtjes relaxen. We rijden door dikke rookwolken, want er woeden preventieve bosbrandjes.

grand8

grand1

 

>> Naar Grand Canyon Sunset