Grand Teton National Park

Op naar Grand Teton National Park met onderweg een nacht op de KOA in Butte door Flathead National Forest, Swan River State Forest, tussen besneeuwde bergtoppen door. In Lolo National Forest een prachtig stopje bij Summit Lake waar we een (dode) coyote zien, veel eekhoorns, herten en prairie hondjes. Daarna glooiende gele heuvels met de bergen erachter in het land van de Blackfoot.

50!!!
Als we wakker worden is Paul jarig: 50 jaar! Cadeautjes, taart, appjes en een pak meegebrachte verjaardagskaarten! Dan mag hij op zijn verjaardag nog een stukje door Yellowstone rijden naar Grand Teton dwars door cowboy country! We logeren de eerste en laatste nacht op de Headwaters Lodge Campground (net ten zuiden van de zuid ingang naar Yellowstone en net ten noorden van Grand Teton). En we slapen vanwege Pauls verjaardag één nacht in de Jackson Lake Lodge met een waanzinnig uitzicht op de Teton Range, bestaand uit 8 bergpieken boven de 3600 m. Grand Teton is de hoogste piek van bijna 4200 m.

Grand Teton
Bij het zien van het grote Teton spektakel moet je de camper vaak parkeren! En we zien op dag 1 ook een enorme hertenkudde! In dit park bezoeken we enkele waanzinnig gave hotspots:
Oxbow Bend Turnout aan de Snake River met pelikanen en dan die kenmerkende bergketen erachter.
Mooie plaatjes bij de oude nederzetting Mormon Row, echt het huisje op de prairie!
Bij Gros Ventre Campground zoeken we naar de bison kudde, maar die vinden we later pas, op weg naar de campground, wat gaaf!!!

Onze dinner cruise naar Elk Island vanuit Colter Bay Marina gaat helaas niet door storm. Ook hier kan het weer zo ineens omslaan. En natuurlijk bezoeken we hier ook het drukke cowboy stadje Jackson. Mick gaat met de (nep)sheriff-te-paard op de foto, even de Million Dollar Cowboy Bar van binnen bekijken en we lunchen heerlijk bij Roadhouse Brewing.

Naar Yellowstone