Hole In The Wall

In de B&B kun je uiterlijk om 9 uur nog ontbijten, dus we zetten 3 ochtenden maar zo de wekker. We krijgen allerlei tips van Marla, waaronder een bezoekje aan The Hole in the Wall. Het is slechts 10 minuten rijden naar Coombs Country Candy waar we parkeren. Dan even goed uitkijken om de vrij drukke 4-baansweg over te steken en het bos in. Het is alweer warm en er wordt 35 graden voorspeld! Een kleine 10 minuten lopen naar het gat in een soort leisteen wal, waar een waterval doorheen sijpelt. Wat apart en mooi! Dat gat is ooit door mensen in de wal gemaakt, waarom weet niemand. Ietsje verderop is een soort Inukshuk Forest, een plek waar mensen tientallen stenen torentjes hebben gebouwd. Mick en Paul bouwen er elk 1 die instort. Wat een mooi haast mystiek bos! Nog iets verderop is een waterval met een ijskoud zwemgat. Paul en Mick gaan erin, wat dapper! We spreken daar een enthousiast Nederlands gezin uit de buurt van Nijmegen, ze maken een mooie rondreis met hun 3 (grote) kids. Leuk om hun vrolijke verhalen te horen! Daarna eten we verrukkelijk ijs bij Coombs Country Candy.

Bootje huren op Sproat Lake
We drinken wat bij Fish and Duck pub aan Sproat Lake waar je ook speedbootjes kunt huren. Zullen we? Ja! Paul heeft het er al de hele reis over. Voor iedereen een zwemvest en we laten ons uitleggen hoe de boot werkt en waar we onderweg op moeten letten. We hebben nog nooit zoiets gehuurd, spannend. Naast de bootjes liggen enorme huisboten, varende campers. Twee Canadezen huren samen zo’n boot met hun families en ze waarschuwen onze jongens met een knipoog voor krokodillen en haaien.

We varen 4 uur rond tot groot genoegen van de boys en iedereen mag om de beurt sturen. Het is totaal niet druk en het meer is 23 km lang. We varen zo dicht mogelijk langs de waterblusvliegtuigen, en vooral in de mooie Two Rivers Arm. Het is heerlijk op het water. Paul en Mick gaan tuben op de grote drijfband achter de boot. Naf ook, maar nadat die ineens omslaat, houdt iedereen dat maar voor gezien. We leggen een paar keer aan langs de dichtbeboste kades en zwemmen in het heerlijke meer. We komen de houseboat tegen met de 2 grapjassen van net en worden aan boord uitgenodigd. De boys gaan van de glijbaan op het achterdek, alle kids hebben de grootste lol. Wat een giga ding met 15 slaapplekken aan boord. En wat een lieve mensen weer. Dan moeten we de boot inleveren, de kids hadden de tijd van hun leven! We eten op het terras van de pub, terwijl de zon ondergaat, genieten! Een vrouw aan de tafel naast ons spreekt ons aan; uiteraard weer iemand met Nederlandse ouders: haar ouders gingen op huwelijksreis naar Canada en gingen nooit meer terug naar NL. Een bijzonder verhaal. Wat een gave dag!

 Naar Wickaninnish Beach