Jasper National Park

15-19 juli 2012

IMG_1854kDe 500 km lange rit naar Jasper National Park is ronduit adembenemend en spectaculair! Prachtige vergezichten vanaf Trans Canada Highway 1. En de lange goederentreinen die we steeds zien, vormen letterlijk een rode draad door onze reis. Dat geluid van die treinhoorns is zo mooi.

jasper2

Terwijl Mick slaapt, en Jelle films kijkt op de tablet, smullen wij van de panorama’s onderweg. We zien reeën, berggeiten en bighorn sheep. Vanaf het opdraaien naar het noorden, de Icefields Parkway op, is het helemaal 1 groot feest. Prachtige meren, rivieren, gletsjers en ruige bergen om ons heen. We stoppen bij Bow Summit, en wandelen bij het prachtige gletsjermeer Peyto Lake.

jasper8

We logeren op de Wabasso Campground bij de Athabasca River, diep in de afgelegen bossen, dus opnieuw een serieuze berendreiging; er wordt dagelijks een beer gespot op de camping. Als we later met een Coronaatje bij het kampvuurtje zitten, kijken we toch steeds licht gealarmeerd op als er een takje kraakt in het donkere bos om ons heen, maar we blijven stug zitten, terwijl we toch maar wat harder gaan praten.

jasper7

In dit prachtige park vieren we de 2e verjaardag van Mick, bezoeken we het dorpje Jasper, gaan we Whistler Mountain op met de Jasper Tramway, en zwemmen we in Lake Annette en Pyramid Lake. We bezoeken de heerlijk geurende Athabasca Falls en Maligne Canyon, en het mooie Medicine Lake en Maligne Lake.

jasper4

Na bijna 10 dagen in Canada hebben we nog steeds geen beer gezien, en we vermoedden zelfs dat ze niet bestaan, maar verzonnen zijn als toeristentrekker! Tot we op een steenworp afstand van de camping plotseling een heuse grizzlybeer in de bosrand zien lopen! Wat een opwinding! Snel stoppen en vanuit de camper het grote dier bewonderen en vastleggen. En de boys nog maar eens uitleggen dat we in de camper blijven, en er dus niet op af rennen om ‘m te aaien… Die dag spotten we ook wapiti’s (grote herten), mountain sheep en als toetje ook nog eens 2 zwarte beren!

jasper3

>> naar Wells Grey Provincial Park