Monterey Bay

15 mei 2015

whale1

Zal het vandaag echt gebeuren? Naf droomt er al jaren en jaren van om een bultrugwalvis te zien. Op de Old Fisherman’s Warf wandelen en winkelen we wat, en lunchen er met heerlijk veel vis en een mooi uitzicht op de haven. We zien een zeehond, die profiteert van de visrestjes bij de plek waar de verse vangst wordt schoongemaakt. Overal liggen zeeleeuwen, op boeien, bootjes, eigenlijk op ieder voor hen bereikbare plek. Een hoog ‘aaaaaah’-gehalte hier. Helemaal als we een grote zeeotter zien! Hij slaat een schelp tegen een paal kapot op de voet gevolgd door een meeuw die zijn schelp wel wil leegsnaaien. Te schattig gewoon!

whale

De Sea Wolf II van Monterey Bay Whale Watch vertrekt om 14 uur met ons gezin op de boeg; we willen niets missen! Het is 18-19 graden en zonnig, alweer mazzel met het weer. Nadat we de dijk passeren die afgeladen vol ligt met zeeleeuwen, varen we vol gas de baai op richting de voedselrijke deepsea-canyons waardoor hier het hele jaar zoveel walvissen zijn. En al gauw dumpen de eerste passagiers hun net genoten lunch… Wij hebben gelukkig sterke magen.

whale5

Een groep Risso dolfijnen komt voorbij, de zwarte rugvinnen die op en neer gaan, gaaf! De eerste bultrug dient zich aan. Oh wauw… Het is moeilijk te zien, als je geluk hebt zie je net een spray, een rugvin of een stuk van de staart. Goed opletten dus. En dan nog 2! Een groep zeeleeuwen danst door en over de golven voorbij. Nog een bultrug die we enkele keren zien bovenkomen, te gek!

PhotoGrid_1434180547876

Twee keer komt er een groep van meer dan honderd kleine dolfijnen voorbij, wat een feest! Ze gaan onder de boot door, springen parallel aan de boot omhoog en voor de boeg uit. Iedereen aan boord juicht ze toe. We zien albatrossen en pelikanen, nog een groep Risso’s en Mick ziet een zeemeermin! Dan een bultrug die 2 keer met z’n buikvin op het water slaat. Daar wordt je toch stil van! Wat een gave tocht! Als we na 3 uur de haven binnenvaren, blijkt er een bultrug in te zwemmen! Die leggen we mooi vast voordat ie weer voor de open zee kiest.

whale2

Die avond maken we enthousiast een demo-filmpje van Glampy, morgen moeten we hem inleveren, dus even de ins en outs vastleggen. We hebben 19 nachten en 4250 comfortabele kilometers van hem genoten!

>> Naar San Francisco