Mount Revelstoke National Park

12-15 juli 2012

IMG_1656Door naar Revelstoke. De mooie route over de Trans Canada Highway is in kilometers misschien niet lang, maar bergop-bergaf over het soms slechte asfalt maakt de ritten toch iets langer dan je denkt. Een paar dagen kamperen we op de relaxte (en beervrije) Lamplighter Campground. Daar verkennen we Mount Revelstoke, waar we zowaar een sneeuwballengevecht houden!

revelstoke1

Op onze slippers staan we in de sneeuw aan het mooie Balsam Lake. We eten in het knusse ski-dorpje, wandelen in het mooie bos Giant Ceders, en bezoeken het fraai gelegen sprookjespark Enchanted Forest. Met onze Hollandse buurkids spelen de jongens op de camping tot het pikkedonker is en zij ook pikzwart zijn.

revelstoke3

Mick slaapt in de camper zodra we gas geven, maar we bouwen ook bijna elke middag even rust in (pas nadat we de eerste dagen als een stel gekken van hot naar her vliegen om alles te zien, Mick zich bij een prachtige waterval theatraal ter aarde stort en Jelle in het prachtigste bos roept wanneer we nou terug gaan naar de camping). Dus gewoon even de camper ergens parkeren en slapen/lezen/spelen/schrijven. Dat betekent dat we elkaars enthousiasme om ‘nog even naar die waterval te gaan’ soms even in moeten dammen.

revelstoke2

Elke avond steken we de firepit aan, en we bbq-en erop los. De gesprekjes met Canadezen zijn ook vermakelijk; ze horen onmiddellijk dat je uit Holland komt, omdat ze bijna allemaal een Hollandse oma of opa hebben. Ook ex-Hollanders spreken ons regelmatig aan om weer even Nederlands te kunnen praten.

IMG_1989

>> naar Jasper National Park