Naar Campbell River

Telegraph Cove
De meeste toeristen slaan dit noordelijke deel over, maar dan mis je écht wat! Na 4 nachten in dit geweldige gebied vertrekken we naar Campbell River. Een uurtje later stoppen we in Telegraph Cove. In de haven van dit unieke dorpje staat een deel van de gekleurde huizen op palen. Het kleine walvismuseum aan het einde van de pittoreske boardwalk is ook al zo leuk. Er hangt onder meer een immens groot skelet van een bultrug waar je onderdoor kunt lopen. Wat indrukwekkend om te zien hoe groot de walvissen zijn die we eergister nog zagen zwemmen! Er zijn nog veel meer skeletten, ook van een orca. En je kunt de vachten voelen van verschillende dieren, zoals een zeeotter, en de geluiden horen van walvissen. Op de boardwalk genieten we van koffie, ijs, zon en bootjes.

Campbell River
Rond 14.45 uur arriveren we in de mooie Painters Lodge aan de zeestraat, net ten noorden van Campbell River. Het is hier 26 graden en strakblauw. Het buitenzwembad met 2 hot tubs wacht op ons! Kort uitpakken in onze prima gardenview kamer. Voor de deur van de lodge stijgen weer watervliegtuigen op. In de lodge zitten een pub en een buffetrestaurant. Dat wordt vooral lekker chillen, voordat we overmorgen doorrijden naar de westkust!

We eten die avond op het terras van het heerlijke buffet restaurant. Puur genieten van dat uitzicht. Vijf jaar geleden genoten we ten zuiden van deze stad (op Salmon Point RV Resort) ook intens van de watervliegtuigjes, bootjes, cruiseschepen, de bergtoppen aan de overkant en de brede zeestraat. Na het eten zitten we op de dock voor het hotel te wachten tot cruiseschip Volendam van de Holland-Amerika lijn voorbij komt. Die komt volgens de app Marine Traffic vanuit Alaska deze kant op. We raken in gesprek met een Hollander, want ook al is hij geboren in Z-Afrika en woont hij in Canada, zijn ouders zijn Hollanders, dus hij ook, zegt ie. Hoe vaak hebben we deze reis niet al mensen gesproken met Nederlandse banden? We zien zeehonden dichtbij de steiger nieuwsgierig naar ons kijken. Steeds popt er zo’n koppie omhoog, so cute! Er komt een zodiac boot terug van walvistocht, terwijl de Volendam en nog een groot cruiseschip passeren. Alaska… ook een idee!

 Naar Omgeving Campbell River