Naar Canada

We vertrekken op de 7e verjaardag van Mick. Hij ziet er wel voordelen in, zoals 33 uur lang jarig zijn! We hebben de kids uitgelegd wat er allemaal gebeurt op de vertrekdag. Ze weten het nog wel van 2 jaar geleden, maar het zal nu drukker zijn. Het valt enorm mee en in no time zijn we door de douane. Mick wordt door de alerte douanier streng glimlachend gefeliciteerd met zijn verjaardag. Even later kunnen we rustig ontbijten. Als we moeten boarden, worden we apart genomen: jarige Mick mag als eerste het vliegtuig van Air Transat in, hoe cool is dat! We zitten helemaal achteraan, 2 aan 2 aan het raam. Een klein beetje vertraging en tegen 11 uur stijgen we op; altijd een juichmomentje.

Films en documentaires kijken, spelletjes spelen, de tijd vliegt voorbij. Na 7.5 uur vliegen voelt Jelle zich ineens niet lekker. Daarna slaapt hij een uur. Hij is opgelucht als we om 11.50 uur lokale tijd in Vancouver landen na een vlucht van ruim 9 uur.

De douane door, koffers halen en naar autoverhuur Alamo naast de aankomsthal. De eerste auto is te klein, maar de gratis upgrade naar de Nissan Rogue is perfect! Snel naar de Coast Tsawwassen Inn in Delta, want Mick valt bijna in slaap. Het hotel is slechts 25 minuten rijden en ligt vlakbij de veerbootterminal. Mick gaat meteen slapen. Naf haalt ondertussen Canadese dollars en Paul scoort even later pizza. Pas tegen 19 uur gaat Jelle slapen (het is dan 4 uur ’s nachts in NL). Tegen 20 uur kunnen ook wij onze ogen niet meer openhouden.

 Naar Parksville