Naar Isfjorden

Een reisdag voor de boeg van 235 km via de schitterende toeristenwegen E6 en E136 naar ons 2e adresje in Isfjorden. Het inpakken is zo gepiept. Bij het uitchecken in het hotel nog even wat berichten afvangen via de wifi, voor het eerst de GoPro installeren en dan kunnen we gaan: op naar de fjorden! De zon schijnt en het is een fijne 20 graden.

We rijden door een heuvelachtig landschap en dan over de hoogvlakte van het indrukwekkende Dovrefjell nasjonalpark en vervolgens tussen de ruige bergwanden van Reinheimen nasjonalpark, spectaculair! We stoppen bij Slettafossen, een mooie waterval bij Verma, waar we vikinghelmen scoren. Een klein stukje verderop wandelen we naar de Kylling bru, een treinbrug van bijna 100 jaar oud, omringd door watervallen en laaghangende flarden bewolking, hoe mooi! Onderweg vinden we in dit gebied der trollen een Nederlandstalig boekje over deze mysterieuze wezens. Mick blijkt het hele trollengedoe namelijk echt te spannend te vinden, dus toch maar uitleggen dat er geen bewijzen zijn dat ze echt bestaan, en dat trollen bovendien meestal goedaardig zijn…

isfjorden

Voorbij Isfjorden arriveren we rond 14.30 uur bij het Gjerdset Turistcenter, waar een eenvoudig maar prachtig gelegen witte hut op ons wacht. Vanaf het terras heb je een grandioos uitzicht over het meer Gjerdsetvatnet en de bergen rond de Romsdalsfjorden! De boys bepalen wie er boven in het stapelbedje mag slapen en gaan vervolgens picknicken in het gras achter het huisje. Lekker bijkomen in het zonnetje. We eten die avond in Andalsnes aan de Romsdalsfjord. De avonden zijn een stukje frisser hier in het westen.

► Naar Trollstigen & Geiranger