Cruisen naar Oslo

Kiel
Om 14 uur vertrekt de boot van Color Line Ferries van Kiel naar Oslo. Om 6 uur vertrekken we uit Houten, want in Duitsland zouden veel wegwerkzaamheden zijn in de buurt van Hamburg. Mick slaapt nog heerlijk door in de auto. Jelle is vooral opgewonden: we gaan namelijk met een supergrote veerboot! Rond 11 uur zijn we in Kiel. We wachten na de check-in op de parkeerplaats en bekijken de imposante Color Fantasy alvast van dichtbij. Wat is ie hoog! Om 12 uur rijden we aan boord. Het is een ervaring op zich om op zo’n groot cruiseschip te zijn. Voor de boys hét hoogtepunt van de vakantie! We lunchen op de promenade van het schip en de boys krijgen ballonzwaarden van een clown. Op het zonnedek genieten we in de zon van het uitzicht op Kiel en het vertrek. Op naar Oslo!

photogrid_1474270572469MS Color Fantasy
We verkennen het schip: Adventure Planet, Teens plaza, de Kids Corner, het is kids heaven! In onze kleine maar comfortabele 4-persoons hut met zeezicht op de 9e etage trekken we onze badkleding aan en gaan een uur zwemmen in Aqualand! Daarna schuiven we aan in het buffetrestaurant, een tafel aan het raam, gaaf! De zee is spiegelglad. Na het eten even genieten van het Deense landschap aan dek, dansen in de kinderdisco en ook nog naar de leuke Las Vegas musical in het theater. Daarna ploffen we moe maar opgewonden in onze stapelbedjes.

color-fantasyNoorwegen
Pas tegen 8 uur worden we wakker, we hebben heerlijk geslapen. Met zo’n vlakke zee heb je echt niet het gevoel dat je op een schip bent. Het gordijn open en ja hoor, we zijn in Noorwegen! We varen door de Oslofjorden langs schattige huisjes op de rotsen en kleine eilandjes. De boel is snel ingepakt. Kort ontbijten en dan genieten we in de stralende zon van de mooie omgeving en de aankomst in Oslo.

► Naar Tynset