Naar Port Alberni

Paul is jarig, de 2e keer in zijn leven in Canada! Pecan caramel cheesecake als ontbijt na het zingen en kaarsen uitblazen! Dan de boel inpakken, en nog een laatste keer saucijzenbroodjes en koffie halen bij the Gray Whale; ze zullen ons missen zeggen ze. We treffen hier echt alleen maar lieve en aardige mensen.

Tegen half 1 zijn we in de mooie B&B Cedar Woods Lodge in Port Alberni, waar eigenaren Tom en Marla ons inchecken en we onze koffers alvast kwijt kunnen. Dit keer kunnen we niet eerder inchecken, maar dat is geen punt; de zwemspullen hebben we al apart ingepakt. Het is namelijk tegen de 30 graden in de warmste vallei van Canada.

Sproat Lake Provincial Park
Het is slechts tien minuten rijden naar Sproat Lake, een enorm groot meer. We kijken vanaf het kiezelstrandje uit op 2 enorme (gepensioneerde) waterblusvliegtuigen, de Mars Water Bombers, die niet klaar liggen. Tot ergernis van B&B-eigenaar Tom; ze maken zich grote zorgen om bosbranden, helemaal nu een droge föhn-wind wordt verwacht. Op het vasteland woeden al meer dan 100 branden en het is ook hier ‘knisperdroog’. Het bosbrand alert is op z’n hoogst.

Tot het einde van de middag zonnen, zwemmen en lezen we, of dobberen op ons pizzapunt-luchtbedje. Om het hoekje bekijkt Naf nog even de oeroude petroglyphs in een stenen wand. Snel weer het water in; zo warm hebben we het nog niet gehad deze vakantie. Daarna douchen en bijkomen in onze 4-persoonskamer, waar de airco de boel lekker koel houdt. We eten vervolgens heerlijk veel vis bij The Clam Bucket en proosten op Pauls verjaardag. Op de Harbour Quay genieten we van de zonsondergang.

 Naar Hole In The Wall