Naar Vancouver

We zetten de wekker op 8 uur; inpakken en ontbijten na 3 nachten in deze lieflijke B&B. Tegen 10 uur nemen we afscheid van Tom en Marla en rijden naar Nanaimo voor de boot van 12.15 uur naar Horseshoe Bay. We pakken nog ff de Starbucks bij de terminal en we zien veerboot Queen of Cowichan aankomen. Ook hier weer watervliegtuigen die voor je neus opstijgen. Er staan zoveel auto’s met boten erachter en vrachtwagens. Dat gaat allemaal aan boord van de giga veerboot. Weer een fijne overtocht met koffie en ijs. Bij aankomst hangt er flinke smog, iedereen heeft het erover. Het komt door de vele bosbranden! Om 13.55 uur meren we aan op de plek waar we vijf jaar geleden naar het eiland vertrokken.

Capilano Suspencion Bridge Park
Even later stoppen we voor een bezoek aan de Capilano Suspencion Bridge in het regenwoud. Het is súper toeristisch, duur en druk, maar ook uniek. We zijn er vrij laat op de dag, dus gelukkig geen rijen voor de kassa. We wandelen langs mooie totempalen, over de cliffwalk boven de canyon en uiteraard over de giga hangbrug. Je kunt over de koppen lopen op die brug. Het treetops adventure is ook leuk met loopbruggen door de boomtoppen. Na 2 uur vertrekken we naar het Marriott Pinnacle Downtown Hotel via de Lions Gate Bridge.

We stuiten voor het eerst op een foutje in de boeking, gemaakt door een tussenkantoor. We krijgen een 2-persoonskamer waar een extra bed bij gezet kan worden. Ja doei. Na aardig wat (vriendelijk maar aandringend) gesteggel krijgen we toch een 4-persoonskamer. Het ongemak wordt goedgemaakt met veel excuses en lekkers… Twee uur na aankomst zijn we eindelijk een beetje ingericht en klaar om te gaan eten. Manager Karen adviseert het Cactus Club Café om de hoek bij het water. Wat is hier veel te beleven! We genieten van de vele watervliegtuigen, heli’s, (veer)boten en de zonsondergang, waarna we heerlijk eten. Na afloop is vooral Mick diep onder de indruk van alle lichtjes in de hoge gebouwen om ons heen…

 Naar Port of Vancouver