Omgeving Parksville

Englishman River Falls
We worden alweer iets later wakker, ontbijtje maken en rond half 9 gaan we de deur uit. In de omgeving is enorm veel te doen. Op slechts 20 minuten rijden ligt het Englishman River Falls Provincial Park. Het is heerlijk weer. In het mooie parkje schijnt de ochtendzon prachtig door de hoge bomen. Wat is het hier op dit tijdstip heerlijk rustig met alleen het geluid van de waterval op de achtergrond; das dan weer het voordeel van een jetlag! Na ruim een uur wandelen en picknicken in dit mooie park rijden we door.

Wildlife Recovery Centre
In het Northern Wildlife Recovery Center even verderop worden verwonde wilde dieren opgevangen, zoals 2 berenpups, die je op camera kunt zien. Volgend jaar worden ze uitgezet. Onderweg zagen we al een aantal indrukwekkende zeearenden cirkelen, en in de opvang zijn er ook een paar van dichtbij te bewonderen. Net als een zwarte beer, uilen, raven, schildpadden en andere dieren. We leren er in 1,5 uur tijd van alles over de wilde dieren op dit eiland.

Coombs
Lunchen doen we vlakbij in Coombs, bij de Old Country Market/ Goats on the roof. Vijf jaar geleden waren we er ook. Een drukke plek, maar wel leuk voor de eerste souvenirs, smullunch en verrukkelijk ijs. Het is supermooi weer, dus rond 14 uur weer zwemmen, alleen… Mick heeft zijn nieuwe knuffelhond op de markt laten liggen. Paul is zo lief om ‘m te zoeken én vinden. Dan kunnen we zwemmen en relaxen. We eten broodjes in de bungalow en tegen 20 uur ligt iedereen weer te ronken. Elke dag schuift het een beetje op.

 Naar Comox Valley