Pacific Whale Watching

Flink uitgeslapen ontbijten we bij The Gray Whale. Op naar Tofino en de grijze walvissen! We krijgen allemaal een zwemvest aan in het kleine snelle bootje van Captain Kai. Met in totaal 11 toeristen (waarvan 9 Hollanders) varen we bijna 3 uur rond in Vargas Island Provincial Park. Het is vandaag zwaar bewolkt en op zee is het fris, soms valt er ook een spetter regen. Het idee dat we weer op de stille oceaan varen is geweldig. Op het water komen we amper anderen tegen. Soms varen we tegen de golven in, maar de zee is vandaag niet zo wild als toen in Monterey Bay.

We varen langs zeehonden die op de rotsen liggen te rusten. Regelmatig weer een eagle in de lucht of in een boom. We zien een groepje papegaaiduikertjes, wat een grappige vogels! Op een rots zit moederziel alleen een grote Steller zeeleeuw die heel veel jeuk heeft. Ook zien we een paar schattige zeeotters (waarvan 1 met jong)! Tenslotte zien we vlakbij Vargas Island in totaal 4 grijze walvissen! Een moeder met haar kalf is op een zeker moment echt dichtbij de boot! Wat gaaf! Het geluid als ze water uit hun spuitgat spuwen, waanzinnig! Twee kayakkers liggen eerste rang. Wat een mooie tocht weer! De boys vermaken zich weer prima. Een tocht van 3 uur op een boot is precies goed. In de haven stijgen weer watervliegtuigen op naast de boot. Wat zijn wij een ongelooflijke bofkonten dat we dit allemaal meemaken!

Als we terug zijn in Ucluelet is er weer stroom en gooien we een wasmachine vol. Op nadrukkelijk verzoek van de boys eten en kegelen we weer bij Howler’s.

 Naar Bearwatching