Parksville

Naar Vancouver Island
Natuurlijk wordt iedereen midden in de nacht wel een keer wakker, en om 5 uur zijn we allemaal klaarwakker. Des te eerder kunnen we ontbijten en op tijd naar de terminal voor de veerboot van BC Ferries van 7.45 uur naar Vancouver Island. Een heerlijk zonnige overtocht over de brede zeestraat. Nu is de vakantie eigenlijk pas écht begonnen!

Parksville
Om 9 uur meren we aan in Nanaimo. Op weg naar Parksville stoppen we bij de Wal-Mart voor een kleine coolbox en de kids spenderen wat van hun zakgeld in de megawinkel. We verkennen het stadje aan de heerlijke kust. Je zou hier maar wonen… Dan naar het Community Park waar het jaarlijkse Internationale Zandsculpturen Festival plaatsvindt. De sculpturen zijn namelijk nét af! Wat een knap gemaakte zandcreaties! We mogen ieder stemmen op onze favoriet. Paul en Naf kiezen voor een mooie ‘first nations’ creatie van de aarde, de kids voor een bijzonder robotpaard. Daarna wandelen we langs het mooie strand waar veel aangespoelde, verweerde boomstammen liggen, typerend voor het hele eiland.

Even later adviseert Google ons lunchadres Cedars dat stomtoevallig op resort Tigh-Na-Mara ligt, ons 1e logeeradres op het eiland! Na de heerlijke lunch kunnen we onze fijne spa-bungalow-studio in. Een mooie houten 4-onder-1-kapper in het bos (naast een gerenommeerde spa) met een groot 2-persoonsbed en een patio. Maar waar slapen de jongens? Er staat alleen een hoge kast? En dat blijkt een 2-persoonsbed te zijn, handig! Meteen zwemmen in het binnenzwembad, altijd een hit bij de boys. Voor het strand is het wat frisjes. Daarna boodschappen doen en dan crashen we in een eettentje, snel eten en rond 19 uur naar bed. Die jetlag is nog lang niet weg.

 Naar Omgeving Parksville