Reistips

Internet
Internet hadden we via een Mi-Fi router (geschikt voor Noord-Amerikaanse 4G) met een Canadese simkaart, waarmee je een maand onbeperkt internet hebt. Beiden hebben we vooraf online besteld. Uiteraard heb je op veel plekken en in de meeste accomodaties gratis Wi-Fi en zijn er plekken op het eiland waar geen bereik is.

Reis app
In de travelapp Polar Steps houdt Naf een reisverslag bij, en dat doen vrienden en collega’s ook vanuit Spanje, Indonesie,India, Italië. Je kunt er meteen foto’s aan toevoegen. Gaaf om op die manier ieders vakantieverhalen te volgen! Na de reis kan je een fotoalbum laten maken. Na 2 uurtjes bewerken ontvingen we 6 dagen na terugkomst een prachtig fotoalbum!

Eerder inchecken
Vaak kun je pas later op de dag terecht in je accomodatie. Maar even een belletje of mailtje en de check-in tijd kan nog wel eens vervroegd worden, helemaal als je met kids reist.

Verkenning
Met behulp van Tripadvisor en Pinterest kun je per regio een lijstje met leuke to-do’s maken. Afhankelijk van het weer en waar we zin in hebben, kunnen we daaruit putten. Maar bij elk visitor centre (en op de veerboot en in restaurants) kun je info en folders krijgen ter inspiratie.

Medicatie kids
Elke reis leren we weer iets voor de volgende keer, zoals tabletjes meenemen tegen reisziekte. Onze kids zijn nooit wagenziek of vliegziek geweest, maar nu ineens waren er wel klachten die we niet anders kunnen duiden dan als reisziekte. En een volgende keer gaat er melatonine mee. Onze boys konden pas het laatste stukje van de terugvlucht in slaap komen. Die tabletjes zijn ook handig om de jetlag mee te vergemakkelijken na thuiskomst.

Kalender
Ook dit keer heeft Naf een kalender gemaakt, een fijne houvast voor iedereen. De kids strepen de dagen af met stickers en we weten zo wanneer we een reisdag hebben, de veerboot nemen en naar huis gaan. Nu vergaten we de kalender in Port Hardy, maar we konden bij het bestand en ‘m opnieuw laten printen.

 Reistips Noorwegen
 Meer reistips