Reistips

Reizen met kids

touristwegDe boys vermaakten zich over het algemeen goed onderweg. Met films en spelen op de tablet/ DS, leuk speelgoed, zingend of rekenend, maar ook elke reisdag met iets uit de verrassingtas.

touristwegKids-roadtrip-food helpt ook: neem voldoende boterhammen, wortels, soepstengels, fruit, Snelle Jelles, gekke snoepjes en verschillende pakjes drinken mee.

touristwegEr waren maar weinig restaurantjes in deze contreien, en ook nog vaak met een beperkte kaart. We brachten onze tafel-BBQ mee om niet steeds te hoeven zoeken of koken, altijd een hit bij de kids.

touristwegHet ontdekken van elk nieuw huisje bleek een groot succes bij onze kids. Hoe ziet het eruit, waar slapen we, is er een stapelbed of een zolder? We zijn wel in bijna elk huisje iets vergeten…

touristwegWil je een gletsjerwandeling doen of mee op de Flåmsbana? Reserveer het gewoon 1 of 2 dagen van tevoren even online. Zo ga je er niet voor niets heen en voorkom je teleurstellingen.

touristweg

De lengte en duur van de hikes naar de uitzichtpunten Preikestolen (medium 2 uur), Kjeragsbolten (pittig 2,5 uur) en Trolltunga (pittig 4,5 uur) vallen ons tegen en durven we niet aan met de kids. Hou er rekening mee dat je nog naar beneden moet!

touristwegNeem kleding mee voor alle weertypen. Het weer is grillig en onvoorspelbaar: het is droog of het regent, de zon schijnt of schijnt niet. En die 4-seizoenen-op-1 dag is geen fabeltje!

troll

Route en vervoer bepalen

touristwegBekijk de routes van reisorganisaties als Norge Reiser en Pharos Reizen. Welke delen wil je bezoeken, welke highlights wil je graag zien? Maak op basis daarvan een globale route.

touristwegVia Google Maps kun je de afstanden berekenen. dat zegt alleen niet alles; let op de reistijden. In Noorwegen mag je op de snelwegen 90-110 km/u, maar meestal 80-90 km/u (of minder). Over een stukje van 175 km doe je zo 3,5 uur!

touristweg

We zijn gek op vliegen én reizen met een camper, maar we besluiten om Noorwegen met onze eigen auto (met dakkoffer) en de veerboot te doen, en we kiezen voor een bungalowrondreis. Dat is een ieder erg goed bevallen!

11 May 2008, Norway --- Norway, Road signs --- Image by © Missen/RooM the Agency/Corbis

Reis boeken

touristwegBij Norge Reiser vinden we de reissamenstelling die we zoeken en we boeken Werdandi; een bungalowrondreis van 17 dagen door het zuidwesten. Perfecte service en we krijgen veel reisinformatie over de te bereizen gebieden!

Auto of camper

touristwegNoorwegen is écht een camperland, je kunt overal op de mooiste plekjes overnachten en er zijn veel campings. Je moet wel een aardig bedreven chauffeur zijn; de wegen zijn vaak smal en soms flink steil, maar je bent wel vrijer dan met de auto/bungalows.