Reistips

Route bepalen

➡ Bekijk de routes van online reisorganisaties, zoals Go Amerika. Welke staten wil je bezoeken, en welke highlights wil je graag zien? Hoeveel tijd heb je? Maak op basis daarvan een globale route.

➡ Op Pinterest kun je reisborden maken bijv. per park of staat, en daarop foto’s zoeken en pinnen van jouw bestemmingen. Je komt vanzelf nog veel meer moois tegen voor leuke de-tours. Je kunt ze ook pinnen op een kaart. Zo krijgt je route steeds meer vorm.

➡ Via Google Maps kun je de af te leggen kilometers van je route berekenen. De kilometers zeggen niet alles; let ook op de reistijden. Soms leg je weinig kilometers af, omdat je een pas over moet bijvoorbeeld. De wegen zijn niet zo goed als in Nederland. Je mag op veel snelwegen gewoon 120 km/u rijden, ook met een camper. Hoeveel kilometers wil je hooguit per dag afleggen? Reis je met kids, dan is 300-400 kilometer (in etappes) op 1 reisdag ver zat.

welcome-USA

Reis boeken

➡ Er zijn zoveel aanbieders! Wat wil je vooraf allemaal laten regelen en wat regel je lekker zelf? Wij hebben de vliegtickets, hotels, transfers en motorhome geboekt via World Ticket Center. Vooraf hebben we bekeken wat de afzonderlijke prijzen zouden zijn, en zij zaten er met hun totaalprijs onder!

nevada-sign

Campgrounds

➡ We waren er in een minder drukke tijd en hebben geen enkele campground voor aanvang van de reis gereserveerd. Ga je in het hoogseizoen en/of wil je echt graag logeren in de nationale parken, dan is het soms noodzakelijk om 6 maanden van tevoren te reserveren.

➡ Er zijn ook campgrounds in de nationale parken die deels volgens het ‘First come, first service’ principe werken. Dan is het zaak om zo vroeg mogelijk voor 12 uur te arriveren.

➡ Onderweg hadden we vaak geen internetbereik. Heb je dat wel, dan zijn er goede websites waarmee je op plaatsnaam een campground kunt zoeken, zoals Campbase. In de camper lag een dikke campinggids Good Sam RV Travel Guide: per staat kun je op plaatsnaam campings zoeken met een beschrijving en rating voor service/hygiene/ligging, ideaal! We kozen een campground uit en belden (meestal) op de dag zelf om een plekje te reserveren.

welcome-to-utah-sign

Reizen met kids

➡ Vliegen: Naf had speciaal uitdeelzakjes gemaakt voor eventuele verveelmomenten, maar daar was geen sprake van! De kids (4 en 10 jaar) hebben zich urenlang vermaakt met hun entertainmentschermpjes.

➡ Roadtrip met een camper of in motels? Als je zoals wij 11 campings aandoet in 19 dagen, dan is een camper ideaal. Geen gedoe met koffers. De kids weten waar ze slapen, waar hun speelgoed ligt, waar de WC is en hoe alles werkt. Het gaf rust om ons eigen huisje steeds bij ons te hebben. Daarbij vonden ze het geweldig om in zo’n grote wagen te logeren, en te helpen met het installeren van hun bed, de slide-outs en de aansluitingen na een rit.

➡ Dagindeling: Op een kalender tekenden we elke dag wat we de volgende dag gingen doen. De ochtenden waren voor sightseeing, de middagen voor de kids. Soms duurde de sightseeing tot in de middag en deden we de rest van de dag niets meer. Soms stond er na een ochtend wandelen ’s avonds nog een sunset op het programma, maar dagelijks was er een paar uur ingeruimd om te zwemmen, spelen, of een film te kijken.

➡ Nachtlampje: de kids sliepen samen boven de cockpit, wij achterin de camper. Het geruststellende licht van de Spoka (Micks nachtlampje) was een uitkomst voor de kids tijdens de donkere nachten in de donkere camper op de donkere campgrounds.

img_2064

Hotel aan begin en eind

➡ Een roadtrip beginnen en eindigen met een hotel beviel ons weer uitstekend (net als tijdens onze reis door West-Canada). Gewoon even rustig opstarten. Je hebt op de dag van aankomst een jetlag x 4, en die eerste camperdag is best intensief. Je krijgt instructies, je moet uitpakken, boodschappen doen, en naar de eerste camping rijden. Zoek sowieso op de eerste camperdag een camping op hooguit 2 uur rijden, en regel er voordat je wegrijdt een kampeerplek. Scheelt gestress.

➡ Hetzelfde geldt voor de inleverdag: je moet je koffers inpakken, schoonmaken, en naar het inleveradres rijden (meestal moet je de camper voor het einde van de ochtend afgetankt inleveren). Er volgt daar een controle en dan moet je door naar het vliegveld. Of pak daarna dus zoals wij nog lekker een paar nachten in een hotel!

welcome calif

Budget roadtrip

Je kunt een roadrip in Amerika net zo duur maken als je zelf wilt. De basiskosten zijn uiteraard de vliegtickets, camper en campgrounds. Een paar inkoppers.

➡ Een kleinere de camper is minder duur en verbruikt minder benzine. Onze glampy slurpte 1 op 3,3…
➡ Een kortere route=minder kilometers= minder benzinekosten. Wij hebben 4250 km afgelegd.
➡ Starten en eindigen met hotelovernachtingen is duurder, maar ook die kun je zo goedkoop en duur krijgen als je zelf wilt.
➡ Campgrounds in de natuurparken (dry camping) zijn enorm goedkoop. Je betaalt minder dan 20 dollar per nacht, terwijl een full hook-up daarbuiten ons gemiddeld 45 dollar per nacht kostte. Eenzelfde plek in een drukker gebied, zoals Moab (en dan vooral in het weekend) kan zo oplopen tot 70 dollar per nacht, net als een campground aan de kust.
➡ Zelf koken is uiteraard ook een mooie moneysaver. Koop bijvoorbeeld een kleine BBQ (en hout voor de firepits!) en klaar ben je.
➡ Sympathiek is ook het doorgeven van spullen. Bij elke camperpick-up laten mensen spullen achter die je gratis mee kunt nemen. En zo kan je zelf dus ook spullen achterlaten die je niet mee naar NL neemt.