Terugreis

Stavanger
De boot uit Stavanger naar Hirtshals vertrekt pas om 20 uur, dus we doen rustigaan en vertrekken rond half 11. Eindelijk is het droog en minder bewolkt, en zien we de bergen rondom Røldal. Bij Nesvik nemen we de veerboot naar Hjelmen, en in Tau pakken we om half 3 de grote veerboot naar Stavanger, waarop we 35 minuten kunnen genieten van de omgeving en een late lunch. We hebben 175 km gereden door de groene en waterrijke provincie Rogaland. We brengen nog een paar uurtjes door in het regenachtige maar mooie Gamle Stavanger met witte houten huisjes uit de 18e en 19e eeuw. Er is een kleine markt bij de haven en onze laatste Noorse kronen spenderen we aan souvenirs, Starbucks en Burger King.

img_20160806_143703

Varen naar Hirtshals
Om 18 uur rijden we de grote parkeerplaats op van de Fjord Line terminal, en zien we hoe de grote rode MS Stavangerfjord aanmeert. Om 19 uur gaan we aan boord en hebben we weer een 4-persoons buitenhut. Ook dit is weer een mooi schip. Om 21 uur genieten de boys in de lounge van de leuke Fjordy-show. We sluiten de mooie reis feestelijk af met mojitos en kindercocktails! De zee is hier duidelijk ruiger en de boot een stukje kleiner, maar we slapen prima. Al om half 7 worden we gewekt via de intercom en een uur later rijden we de boot af in Hirtshals, Denemarken. Pas om 19 uur zijn we thuis na wat files en omleidingen in Duitsland. De boys zijn opgewonden om weer thuis te zijn en de katten weer te kunnen knuffelen.

end

Noorwegen
We hebben zo’n 4000 km afgelegd, bijna evenveel als tijdens onze rondreis in Amerika! Wat waren we nieuwsgierig naar Noorwegen, en wat was het spectaculair en bijzonder! Noorwegen is één en al rots, waarin dankzij de gletsjers de prachtige fjorden zijn ontstaan, waar je of over de ruige bergen heen rijdt of er dwars doorheen, waar je vier seizoenen op één dag kan treffen en waar zo ongelooflijk veel watervallen stromen. Het was een magische en verrassende reis, waar we dankzij de vele foto’s en nogal wat GoPro-filmpjes (oh my god…) nog heel lang van kunnen nagenieten! Was je nu nog niet enthousiast, dan moet je onderstaand time-lapse filmpje eens bekijken, wauw. Maar eerlijk is eerlijk: dit is wel erg rooskleurig én vooral… een stuk zonniger!

 Route