Tioga Pass Road

12 mei 2015

tioga

Met Death Valley zijn we beland in onze 4e staat, California. En het is na al die woestijnen en rotsformaties een groene verademing. Langs de oostkant van Kings Canyon rijden we naar de Tioga Pass in Yosemite National Park! We rijden door prachtig vruchtbaar land vol bossen, rivieren en meren zoals June Lake. Aan het begin van Tioga Pass Road tanken we, en pas dan merken we dat het hier verdomd koud is. Er liggen zelfs sneeuwresten langs de weg. En hoe verder we rijden hoe meer sneeuw. Vandaar dat de pas nog maar net open is. Even later staan we met 4 graden in een sneeuwlandschap! Een temperatuurverschil van 34 graden met gisteren!

tioga4

Langs de lange Tioga Pass Road stoppen we diverse keren om van de prachtige uitzichten te genieten, zoals bij Tioga Lake en Tenaya Lake. De meren en bossen, de massieve grijze rosten, Half Dome in de verte. Wat een prachtig park is dit. Misschien zien we wel een zwarte beer? Nee, helaas.

tioga1

Bij Yosemite Village staan we ineens onder El Capitan! En even later wandelen we naar Bridal Veil Fall, en zien we weer eekhoorntjes. Het is zo mooi in de vallei: aan beide kanten zien we dubbele watervallen, de Merced River is op haar mooist, en het is hier zo groen!

tioga2

yosemite1

Geen plaats op de campgrounds in het park. Dan maar naar KOA West Yosemite, een uur rijden vanaf Yosemite Village. En die route is schitterend, we zien herten en we rijden de hele route langs die wilde Merced River.

tioga3

 

>> Naar Glacier Point Yosemite