Tofino

We zijn echt toe aan schone kleren, maar de wasserette moet wachten: de stroom is uitgevallen in het hele dorp. Tegenover het resort boeken we een berentocht voor overmorgen bij Subtidal Adventures. Ernaast bij The Gray Whale hebben ze heerlijke koffie en saucijzenbroodjes die we in de zon verorberen. Dan gaan we naar Tough City (én surfcity) Tofino, 40 minuten rijden over de kustweg door het bos. De stranden achter het woud zie je niet, maar ze lonken…

Tofino is het bruisende surfhart van de Pacific Northwest Coast! Alles ademt de coole sfeer ervan uit. Een leuk druk dorp, met uiteraard weer watervliegtuigen en veel hippe (surf)winkeltjes. Er is een mooie first nations Eagle Aerie Gallery, waar Naf even in duikt, terwijl de boys in de speeltuin spelen. We boeken hier vandaag (belachelijk genoeg) nóg een whale watch trip voor morgen. You only live once… Kom maar door met the gray whales die ze hier elke dag zien! We lunchen in het mooie Wolf in the Fog.

Long Beach
Op naar het strand! Het is heerlijk zonnig en 24 graden, maar op het befaamde Long Beach is het een stuk frisser en het water is ijskoud! Kitesurfers zijn er volop en die zijn dan ook goed ingepakt. Lekker pootje baden en struinen over het hele lange, mooie strand. De boys zijn even later doorweekt en hebben het heel erg koud. Omkleden en opwarmen in de auto. Iets verderop op Combers Beach zien we veel surfers, hoewel er vandaag geen hoge golven zijn. Leuk om te zien hoe ze met hun plank een eindje moeten lopen door het bos, de zee op peddelen en wachten op dé golf. Overal zien we borden ‘tsunami hazard zone’. Gek idee. We halen pizza aan de overkant van het resort. Even lekker bijkomen, voordat we op pad gaan voor een zonsondergang.

Wild Pacific Trail
Het is maar 10 minuten rijden naar de Wild Pacific Trail op de punt van dit schiereiland, een trail langs de ruige rotsen aan zee. Als je geluk hebt, kun je hier zelfs walvissen spotten. Bij de Amphitrite Lighthouse zijn meer sunsetliefhebbers. We lopen iets door naar een beschutte plek, want het is fris. Rond 21 uur zien we de zon ondergaan in de Pacific! En weer vanaf een hele bijzondere plek. Moe maar voldaan duiken we onze bedjes in.

 Naar Pacific Whale Watching