Victoria

28-30 juli 2012
Onze laatste nachten in de camper (en op het eiland) brengen we door in
Victoria, ooit de hoofdstad van Canada. Maar niet zonder eerst een stop te maken in Duncan, City of Totems, langs de Island Highway South. Daar zien we de meest indrukwekkende totempalen in allerlei groottes en variaties.

victoria1

Rond het Westbay Marine Resort aan de binnenhaven van Victoria is het een drukke boel met de vele schattige watertaxi’s en grote cruiseschepen. En er landen en stijgen de hele dag watervliegtuigen voor onze deur, een prachtig gezicht. Met de watertaxi varen we downtown Victoria waar het vanwege het 150-jarig bestaan groot feest is.

victoria2

Er wordt ons een fraaie whalewatch-trip aangeboden met Orca Spirit Adventures en die ondernemen we met het hele gezin; 3 uur lang met weinig passagiers op een zeer comfortabele boot. De jongens hebben de tijd van hun leven, ook al krijgen ze weinig mee van onze opwinding als we Minke Whales (dwergvinvissen) spotten! Zij zijn namelijk druk bezig met ‘het besturen’ van de boot en het turen door hun verrekijkers. Een heerlijke trip in de Amerikaanse wateren bij Victoria. En dan moeten we echt inpakken.

victoria3

>> naar Vancouver