Whistler

21-24 juli 2012

IMG_2687Op naar het westen over de mooie en soms spannende Sea to Sky Highway, door een heel ander landschap, meer zoals in de westernfilms. De stop bij Hat Creek Ranch bij Cache Creek is een toffe tussenstop, helemaal voor de kinderen; cowboys en indianen, een postkoets en een smid die een hoefijzer voor ons smeed.

whistler1 In Whistler is het vervolgens 3 dagen verplicht rustig aan doen, want het regent en het is een stuk frisser. We vinden dat geen probleem; na zulke indrukwekkende dagen kunnen we wel wat rust gebruiken.

whistler3

Natuurlijk gaan we vanaf het Riverside Resort even naar het dorp Whistler. We draaien in het dorp Highway 99 op en meteen in de berm ziet Naf ineens een zwarte berenmoeder met 3 jongen! In de ankers en echt pijlsnel het berengezin op de camera vastgelegd. We hebben het heldhaftige idee dat we ze hebben gered, omdat ze door ons terug het bos in duiken.

whistler2

We bekijken de watervliegtuigen op Green Lake, en wandelen in het donkere Whistler Interpretive Forest, waar we de nagelafdrukken van een beer in een boom zien, spannend. Ook hier worden dagelijks zwarte beren gespot op de camping. Naf onderneemt tot 2 keer toe een wandeling in haar eentje en beide keren is ze na een kwartiertje alweer terug; die beren spot je toch liever vanuit de camper…

jellemick

>> naar Campbell River, Vancouver Island