Yellowstone National Park

Dan volgen 4 nachten dry camping in… YELLOWSTONE, het allereerste nationale park van Amerika! De verwachtingen zijn zo hoog gespannen. Kan het daaraan voldoen?

Part I
De eerste 2 nachten staan we op de centraal gelegen Grant Village Campground aan het enorme Yellowstone Lake, op 2000 m hoogte. Vlakbij onze plek is een perfect strandje, dus zwemmen! Nou ja, het is meer even kopje onder, 3x overgooien met de bal en eruit, best koud! Maar wat is het hier mooi! Die eenzame boom in het water, dat uitgestrekte kalme meer. In het visitor center zien we een film en tentoonstelling over de enorme wildfires van 1988, waarbij 1/3 van het park in brand stond. Jaren later blijkt dit toch goed te zijn geweest; de natuur heelde zichzelf en werd verrijkt.

Het is uiteraard druk hier in de zomer, dus later op de dag de grote highlights bezoeken is een aanrader. Bij de Old Faithfull, de grote beroemde geiser, kan je prima parkeren rond 18 uur, waarna ie even later 56 m omhoog blaast. De historische Old Faithfull Inn is zeker ook een bezoekje waard!

Daarna naar de Midway Geyser Basin, terwijl de zon langzaam ondergaat. Wat een prachtig gezicht met de stoom, die vreemde terrassen en basins. De kleuren van de beroemde Grand Prismatic Spring zien we niet zo goed door de sunset, maar die helpt ons juist weer om waanzinnig mooie plaatjes te maken! De boys vinden het ook mega interessant, de rook en het gepruttel overal. We maken schitterende foto’s en kijken vol ontzag om ons heen! Dat was echt debiel gaaf zeg! Ook de boys maken gretig foto’s van al het moois.

Op naar Biscuit Basin de volgende dag, waar we een otter door de beek zien duikelen! We zien tijdens de hikes Amish people, een priester en een rabbi. De kids vragen waarom ze zo verkleed zijn. Ze leren weer zoveel tijdens deze reis! We zijn even zoet met het bewonderen van de prachtige Sapphire Pool en de geysers. En we pakken de Mystic Falls Trail: 2,5 km steil omhoog, waarna een prachtig uitzicht op de vallei, de geysers en basins. Boven op de klif stikt het van de chipmunks die totaal niet bang zijn. Mick maakt een geweldige close-up foto! Langs de mooie waterval weer naar beneden.

Part II
Dan is de noordelijker gelegen Canyon Campground aan de beurt. Onderweg spotten we een bison langs de weg! Wat gaaf! Bij de Mud Volcano Area even verderop zien we honderden bisons!!! Vooral aan de andere kant van de rivier, maar ook een paar flinke jongens aan onze kant. Wat een prachtig gezicht, tussen de rook uit de geysers, mysterieus en prehistorisch! Soms vechten er een paar en brullen ze als leeuwen! En er zijn kalveren bij! We lopen terug richting camper en ineens loopt die ene losse bison (die even daarvoor langs de weg liep en soortvan kwijt was) rechts naast ons! Snel achter de bomen! Verderop in Hayden Valley weer een enorme bisonkudde! Wat een opwinding.

Vlakbij de campground ligt Lower Falls (93 m hoog) in de Grand Canyon of the Yellowstone. Later op de dag rijden we dan ook de North Rim op. Prachtige uitzichten op de enorme waterval vanaf de Red Rock Point Trail. Een gele Grand Canyon! Grand View kijkt uit over de diepe kloof met veel kleuren en in de diepte de Yellowstone River. Tenslotte nog naar Inspiration Point. Wat je hier meemaakt op één dag is haast niet te beschrijven!

We verkennen ook het noorden, over een hoge bergpas en door glooiende groene valleien. Weer compleet anders dan we hebben gezien hier. In de mooie Lamar Valley weer enorme kuddes bisons! We lunchen in de camper met een bison op 30 m… Onderweg zien we een pronghorn! Na een stopje in Gardiner, met z’n mooie grote entrance, bezoeken we de bijzondere Mammoth Hot Springs. Dode bomen staan middenin een zure omgeving. Grijze, witte, blauwe en rode terrassen waar water overheen stroomt vanuit de bronnen, een bizarre omgeving! Met de ondergaande zon achter ons rijden we naar de campground. Wat een landschap! Nog wat herten en bisons langs de weg, wauw… Dit wonderlijke park overtreft gewoonweg ALLES!

Naar Cody