Zion National Park

28-29 april 2015

zion4

De volgende ochtend rijden we Zion National Park in. Op South Campground aan de Virgin River kunnen we een plekje uitzoeken, yes! Met de shuttlebus vergapen we ons in de schitterende vallei.

zion3

De rode en zwarte hoge steile wanden, de bloeiende cactussen, de wild stromende rivier, al dat groen langs het water, die strakblauwe lucht! Het steekt heerlijk tegen elkaar af. Was Nathalie Eva en Paul Adam dan was dit het paradijs… Dat kan niet anders met plekken als Angels Landing.

zion

Nadat we eekhoorns en hagedissen spotten op de campground, zien we ineens de herten gewoon tussen de tentjes en campers door struinen. Daar doen we het voor!

zion7

We hiken de Emerald Pools Trail (ha, niet zomaar wandelen, he, nee, we hiken) langs de lower pool, onder een waterval door naar de middle pool, en klauterend omhoog naar de upper pool.

zion1

Het is een perfecte 24 graden als we ook hier genieten van een brutale eekhoorn, een hert op 1 meter naast het pad en de piepkleine gele vogeltjes. De uitzichten over de vallei onder ons zijn zo mooi. We zijn verliefd op dit park.

zion2

De jongens begroeten iedereen met een charmant ‘morning!’ en ze vullen onderweg de stenen torentjes aan die het pad aangeven, de cairns die we nog vaak gaan zien en aanvullen. Bij Zion Lodge eten we een ijsje in de ‘summersnow’ van de indrukwekkende katoenboom op het grasveld.

zion6

zion5

 

>> Naar Planet Bryce